Ashley, 35

Ik kon mezelf voordoen als hetero, en aangezien ik lang en smal was, werd mij altijd gezegd dat ik ‘er uitzag’ als een ballerina. Dus ik paste in het esthetische en het stereotiepe beeld, maar dat was niet wie ik echt was. Ik had altijd het gevoel dat ik iemand speelde in plaats van gewoon mijzelf te zijn.

Zena, 21

Veel Britse atleten die in de spotlights staan, vermijden om hun persoonlijk leven openbaar te maken aan het grote publiek, maar ze kunnen echt een verschil maken als ze er eerlijk over zijn. Niet enkel voor jonge atleten maar ook voor hun ouders, grootouders, familie en vrienden.

Robbie, 27

Op de Olympische Spelen heb ik geen enkel probleem ervaren dat ik homo ben. Maar in Rio waren er al veel meer sporters die er openlijk voor uitkwamen aangezien holebi’s steeds minder gestigmatiseerd worden als ze publiekelijk uit de kast komen.

Ivan, 25

Wat hielp om die stap te zetten, was dat ik al veel bereikt had in de sport. Ik was wereldkampioen, heb verschillende wereldrecords geschoten en ben meermaals Belgisch kampioen geweest. Ik had mijzelf dus al bewezen en stond veel sterker in de schoenen.