Waarom de anonieme brief van een gay voetballer in de Premier League ons allen zou moeten aanbelangen

Enkele dagen na Pride Month – een uitzonderlijk rustige Covid versie dit jaar – verscheen er een anonieme brief van een professionele voetballer in de kranten. Een anonieme brief over de voetballer zijn geaardheid. En vooral: de angst omtrent die geaardheid. De angst omtrent het eerlijk zijn en nogmaals de bevestiging van een doodgezwegen feit: de voetbalwereld is niet klaar voor openlijke homo voetballers.

ALONE IN THE GAME: film- en debatavond

Ondanks de groeiende aanvaarding van holebi’s en transgenders, blijft de sportwereld voor velen nog steeds een verontrustende omgeving. De Amerikaanse documentaire ‘Alone in the Game’ onderzoekt hoe dat komt. Op 31 januari kan je deze ontroerende film zien in Sphinx Cinema. Na de voorstelling volgt een constructief debat door Out For The Win!

OP GESPREK MET DOCUMENTAIREMAKER MICHIEL THOMAS

Michiel Thomas is een Belgische regisseur die in Los Angeles woont. In 2015 maakte hij de documentaire Game Face waarin hij maandenlang een homoseksuele en een transgender atleet volgde. Game Face won tal van prijzen op filmfestivals en is op Netflix in meer dan 190 landen te zien. OFTW interviewde Michiel over zijn ervaringen en toekomstplannen!