meer over OFTW
Onze missie — Sport moet toegankelijk, veilig en aantrekkelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Daarom bouwt Out For The Win aan een inclusieve sportwereld voor LGBTQIA+ personen, met de kracht van belangenbehartiging, storytelling en educatie.
Onze opdrachten
● We komen op voor de belangen van LGBTQIA+ personen in de sport.
● We verhogen de zichtbaarheid van LGBTQIA+ personen door storytelling.
● Onze expertise vertalen we in educatieve ondersteuning aan de sportsector.
● We bieden LGBTQIA+ personen een veilig en toegankelijk sportaanbod.
Onze naam — “Going out for the win” is wat iedere sporter voor ogen heeft. Iedere sporter is competitief, gaat voor de winst en wil als eerste de finishlijn bereiken. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn, op en naast het veld, buiten en binnen de sportlijnen. “Being out” is niet vanzelfsprekend en zeker niet in de sportwereld. Vaak stellen sporters hun outing uit tot na hun carrière. Een deel van jezelf moeten verzwijgen kan zwaar zijn en volgens ons zelfs wegen op de sportprestaties. Daarom probeert OFTW een platform te creëren waar iedere jonge sporter zich kan herkennen in verhalen en er kracht kan uitputten. Evenzeer willen we informeren omtrent gender- en seksuele diversiteit in de sport. Samen kunnen we LGBTQIA+ personen empoweren om zichzelf te zijn en laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen voor wie ze zijn. Dat is ons doel, onze winst, onze finishlijn.
Ons logo — Het OFTW-logo bevat drie vlakken die samen een vierkant vormen. Een hokje, zou je denken… Maar met ons logo willen we net duidelijk maken dat hokjesdenken niet aan ons besteed is. We breken het vierkant als het ware open. Standvastige en verroeste vooroordelen willen we doorbreken. De drie onregelmatige vlakken staan symbool voor de diversiteit binnen de sport en binnen de LGBTQIA+ community. Ondanks die diversiteit proberen we een geheel te vormen en samen sterk te staan, want alleen dan kan een doel bereikt worden. De twee lijnen verwijzen verder ook naar sportlijnen. Lijnen die het verschil aantonen tussen in en uit, tussen punt of geen punt, tussen winst of verlies. ‘Out’ mag dan in de meeste sporttermen verlies betekenen, met dit project willen we net aantonen dat ‘out’ ook positief kan zijn en dit niet enkel buiten de lijnen, maar ook op het sportveld.