OVER ONS

meer over OFTW

Onze missie  Out For The Win wil holebi’s, transgenders, queers en intersekse personen in de sport normaliseren en jonge sporters de kracht geven zich goed te voelen in hun eigen vel. Dit door het verhogen van de zichtbaarheid van de LGBTQI-gemeenschap in alle sporten en sportclubs via online verhalen.

Onze naam — “Going out for the win” is wat iedere sporter voor ogen heeft. Iedere sporter is competitief, gaat voor de winst en wil als eerste de finishlijn bereiken. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn, op en naast het veld, buiten en binnen de sportlijnen. “Being out” is niet vanzelfsprekend en zeker niet in de sportwereld. Vaak stellen sporters hun outing uit tot na hun carrière. Een deel van jezelf moeten verzwijgen kan zwaar zijn en volgens ons zelfs wegen op de sportprestaties. Daarom probeert OFTW een platform te creëren waar iedere jonge sporter zich kan herkennen in verhalen en er kracht kan uitputten. Evenzeer willen we derden confronteren met de — vaak harde – realiteit die anno 2017 nog steeds heerst omtrent homo-, bi-, trans- en interseksualiteit in de sport. Samen kunnen we jongeren empoweren om zichzelf te zijn en laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen voor wie ze zijn. Dat is ons doel, onze winst, onze finishlijn.

Ons logo — Het OFTW-logo bevat drie vlakken die samen een vierkant vormen. Een hokje, zou je denken… Maar met ons logo willen we net duidelijk maken dat hokjesdenken niet aan ons besteed is. We breken het vierkant als het ware open. Standvastige en verroeste vooroordelen willen we doorbreken. De drie onregelmatige vlakken staan symbool voor de diversiteit binnen de sport en de LGBTQI-gemeenschap. Ondanks die diversiteit proberen we een geheel te vormen en samen sterk te staan, want alleen dan kan een doel bereikt worden. De twee lijnen verwijzen verder ook naar sportlijnen. Lijnen die het verschil aantonen tussen in en uit, tussen punt of geen punt, tussen winst of verlies. ‘Out’ mag dan in de meeste sporttermen verlies betekenen, met dit project willen we net aantonen dat ‘out’ ook positief kan zijn en dit niet enkel buiten de lijnen, maar ook op het sportveld.

TEAM

ontmoet ons team

Sharon

Oprichter Out For The Win

Hiking, duiken ???? & fitness. ???? Regenboogactivist ????️‍????

Margot

Teamlid

Student ???? – creatieve duizendpoot en gevoelige ziel voor LGBTQ+-rechten – out & proud ????

Loek

Teamlid

Fan van watersporten ????

Lotte

Teamlid

Altijd een camera bij de hand en een duidelijk mening wanneer het moet. Speelt voetbal! ⚽

Charlotte

Fundraiser & financiën

Erkina

Engelse vertaling

Houdt van dansen en de Engelse taal

AMBASSADEURS

ontmoet de atleten die OFTW steunen

Hannah Wilkinson

Profvoetbalster en lid van het nationaal team van Nieuw-Zeeland • Speelt muziek als ze niet op het veld staat • Nike Atleet • Whangarei, NZ

Charlotte Deldaele

Internationale Triatlete voor België • Team EFC-ITC • Straight Edge ✖️

Oshin Derieuw

WBF Wereldkampioen boksen • Boxing Club Héninois • Motto: Be your Own Legend

Felix Capon

Being lgbtq+ can be challenging especially in the sports world. Luckily Out For The Win opens up the conversation about being out and proud as an athlete. As a queer man i totally look up to this initiative and love to spread this message.
Oh and girl, these shirts look cute so go splurge!

Kim Meylemans

Ik besloot om het OFTW-team te vervoegen omdat ik meer wil doen. Ik ben altijd open geweest over mijn seksuele geaardheid, maar het wordt er niet beter op (in sommige Europese landen zelfs slechter). Dus had ik het gevoel dat dat niet genoeg meer was. Ik wil een actievere rol opnemen en echt kunnen helpen om dingen beter te maken voor de volgende generatie!