OVER ONS

meer over OFTW

Onze missie  Sport moet toegankelijk, veilig en aantrekkelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun lichaam, seksualiteit en genderbeleving. Daarom bouwt Out For The Win aan een inclusieve sportwereld voor LGBTQIA+ personen, met de kracht van belangenbehartiging, storytelling en educatie.

Onze naam — “Going out for the win” is wat iedere sporter voor ogen heeft. Iedere sporter is competitief, gaat voor de winst en wil als eerste de finishlijn bereiken. Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn, op en naast het veld, buiten en binnen de sportlijnen. “Being out” is niet vanzelfsprekend en zeker niet in de sportwereld. Vaak stellen sporters hun outing uit tot na hun carrière. Een deel van jezelf moeten verzwijgen kan zwaar zijn en volgens ons zelfs wegen op de sportprestaties. Daarom probeert OFTW een platform te creëren waar iedere jonge sporter zich kan herkennen in verhalen en er kracht kan uitputten. Evenzeer willen we informeren omtrent gender- en seksuele diversiteit in de sport. Samen kunnen we LGBTQIA+ personen empoweren om zichzelf te zijn en laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen voor wie ze zijn. Dat is ons doel, onze winst, onze finishlijn.

Ons logo — Het OFTW-logo bevat drie vlakken die samen een vierkant vormen. Een hokje, zou je denken… Maar met ons logo willen we net duidelijk maken dat hokjesdenken niet aan ons besteed is. We breken het vierkant als het ware open. Standvastige en verroeste vooroordelen willen we doorbreken. De drie onregelmatige vlakken staan symbool voor de diversiteit binnen de sport en de LGBTQIA+ community. Ondanks die diversiteit proberen we een geheel te vormen en samen sterk te staan, want alleen dan kan een doel bereikt worden. De twee lijnen verwijzen verder ook naar sportlijnen. Lijnen die het verschil aantonen tussen in en uit, tussen punt of geen punt, tussen winst of verlies. ‘Out’ mag dan in de meeste sporttermen verlies betekenen, met dit project willen we net aantonen dat ‘out’ ook positief kan zijn en dit niet enkel buiten de lijnen, maar ook op het sportveld.

TEAM

ontmoet ons team

Arlena Darragas

Oprichter & Bestuurder

Als jij het niet doet, wie dan wel?

Sharon

Oprichter & Bestuurder

Hiken, duiken & fitness. Houdt van andermans verhalen neerpennen.

Margot Gysbrechts

Woordvoerder & Coördinator Educatie

“Stand for what’s right, even it means standing alone.” Creatieve ziel met allergie voor onrechtvaardigheid.

Hanne Hiel

Projectmedewerker

Amo

Bestuurder

86 400 seconds every day, make them count.

Shari

Teamlid

Ik wil de wereld veranderen! Wat klein is kan heel groot worden en alle beetjes helpen!

Stefanie Huenaerts

Educator

Mathisse

Educator

Luna

Educator

C’est la vie, ma chérie 😉

Nancy

Fundraiser

Liv Pijpers

Educator

Bekijk de wereld met een blik van liefde

Rajan

Stuurgroep sport & sportmonitor

Sarah

Vertaler

Lander

Stuurgroep sport & sportmonitor

Lau

Sportmonitor

AMBASSADEURS

ontmoet de atleten die OFTW steunen

Oshin Derieuw

WBF Wereldkampioen boksen • Boxing Club Héninois • Motto: Be your Own Legend

Charlotte Deldaele

Internationale Triatlete voor België • Team EFC-ITC • Straight Edge ✖️

Matthias

Voetballer in hart en nieren. Matthias (hij/hem) kwam uit de kast bij zijn voetbalploeg en zet zich sindsdien al jaren in voor meer inclusie binnen de voetbal- en sportwereld tout court.

Alexi

Powerlifter en krachtcoach. Alexi (any pronouns) richtte in 2020 een inclusieve krachtsportclub op onder naam van Zacht Beton. Hun missie? Krachtsport toegankelijk en verwelkomend maken voor iedereen!

Felix Capon

Crew

Being lgbtq+ can be challenging especially in the sports world. Luckily Out For The Win opens up the conversation about being out and proud as an athlete. As a queer man i totally look up to this initiative and love to spread this message.
Oh and girl, these shirts look cute so go splurge!

Kim Meylemans

Ik besloot om het OFTW-team te vervoegen omdat ik meer wil doen. Ik ben altijd open geweest over mijn seksuele geaardheid, maar het wordt er niet beter op (in sommige Europese landen zelfs slechter). Dus had ik het gevoel dat dat niet genoeg meer was. Ik wil een actievere rol opnemen en echt kunnen helpen om dingen beter te maken voor de volgende generatie!

Hannah Wilkinson

Profvoetbalster en lid van het nationaal team van Nieuw-Zeeland • Speelt muziek als ze niet op het veld staat • Nike Atleet • Whangarei, NZ