N° 1: World Outgames geannuleerd enkele uren voor de start
Met wel 15000 verwachte deelnemers vormen de World Outgames een grootschalig internationaal sportevent dat eerder al plaatvond in Montreal, Kopenhagen en Antwerpen. En dit jaar had ook in Miami de vierde editie van de World Outgames een succes moeten worden.Maar slechts enkele uren voor de start meldde de organisatie dat ze, omwille van financiële druk, de openings- en slotceremonie en sportevenementen moest annuleren, met uitzondering van watersport, country- en westerndansen en voetbal. Veel deelnemers waren echter al ter plaatse of onderweg. Velen onder hen hadden maandenlang toegewerkt naar de Games en hadden vaak ook speciaal verlof genomen om te kunnen deelnemen. Er werd dan ook – terecht – erg woedend en teleurgesteld gereageerd. Gelukkig namen sommigen daarop het heft in eigen handen en werden last-minute allerlei alternatieve events georganiseerd.
Later werd duidelijk dat er enorm veel geld gespendeerd was aan consulting en promotie en amper geld ging naar de eigenlijke sporten. De organisatoren werden dan misschien niet verder vervolgd, we kunnen wel veronderstellen dat het hele fiasco meteen het einde betekende van de World Outgames.
Sidenote: The World Outgames zijn niet te verwarren met The Gay Games, die volgend jaar in Parijs doorgaan van 4 tot 12 augustus.
N° 2: Voetbalclub Beerschot stuurt kat naar Antwerp Pride
Voetbalclub Beerschot Wilrijk zou in augustus met 5 andere topsportclubs aanwezig zijn op de Antwerp Pride. Het zou de eerste keer zijn dat zoveel sportclubs zich achter de regenboogvlag scharen. Maar de voetbalclub haakte echter kort voordien af omwille van een geschil met de schepen van sport, Ludo Van Campenhout. Door hun onvrede over zijn beleid, besloot de club aan geen enkel project meer deel te nemen waar de schepen bij betrokken was, zo ook de Pride. Ook al verzekerde de club dat ze de Antwerp Pride voor 200% steunden, toch lieten ze door weg te blijven een enorme kans liggen om een positief signaal te geven binnen de sportwereld. Spijtig!
N° 3: Batshuayi de machoman
Toen het geruchten gonsde dat Michy Batshuayi, voetballer bij Chelsea, uit de kast gekomen was bij zijn teamgenoten, werd nog maar eens duidelijk hoe hard homoseksualiteit nog een taboe is in het voetbal.Batshuayi vond het nodig om het gerucht hardhandig een halt toe te roepen door te reageren dat ‘zelfs hun moeder wist dat het niet waar was’. En precies door dit soort machogedrag binnen de voetbalwereld worden voetballers die overwegen zich te outen opnieuw kei hard in de kast geduwd. Not helping, Michy… not helping!
N° 4: Hinkle weigert in regenboogkleuren te spelen?
Toen US Soccer voor Pride Month in truitjes met regenboogkleuren speelde, trok Hinkle zich terug uit die wedstrijden omwille van ‘persoonlijke redenen’. Hoewel het niet duidelijk is om welke persoonlijke redenen het precies gaat, wordt gespeculeerd dat ze liever de wedstrijden mistte dan het truitje te dragen. Jaelene Hinkle is uitgesproken christelijk en liet dit in het verleden al meermaals merken door haar religieuze standpunten duidelijk te maken. “Deze wereld drijft verder en verder weg van God… Al wat we als gelovigen kunnen doen, is continu blijven bidden”, tweette ze na goedkeuring van de wet op het homohuwelijk.
En wat waren voor jou de pijnlijkste gebeurtenissen? Laat het ons weten via info(at)outforthewin.com.
Gelukkig gebeurde er ook heel wat moois dit jaar! Lees de 10 beste momenten hier!